Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Φώτο-ρεπορτάζ #1 «Γήπεδα Αγίου Νικολάου»

Το πρώτο φωτορεπορτάζ της 8ης πύλης

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΕ ΟΛΟ  ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

     Δυστυχώς το κέντρο της πόλης μας, της Θήβας, στερείται ελεύθερων δημόσιων χώρων. Διαθέτει μόνο μια παιδική χαρά και ένα χώρο για αθλοπαιδιές δίπλα στα δικαστήρια.
    Ένα πέρασμα, όμως, από το γηπεδάκι του Αγίου Νικολάου θα  σε κάνει να απογοητευτείς, να εξοργιστείς και να … βγεις από τα ρούχα σου.
    Σπασμένες μπασκέτες, σκουπίδια που φωνάζουν ότι έχει να περάσει συνεργείο καθαρισμού πολλούς μήνες και τουαλέτες  για τις οποίες δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστούν.
     «Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις», λένε οι Κινέζοι αλλά αν είχαν δει  το χώρο θα είχαν πολλαπλασιάσει τις λέξεις.
     Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε τις σχετικές φωτογραφίες και σας προτείνουμε να περάσετε από το χώρο νηστικοί για ευνόητους λόγους.







     Ένας Δήμος που σέβεται τους πολίτες του και τον εαυτό του θα φρόντιζε για τα στοιχεώδη. Να καθαρίζει και να συντηρεί το χώρο, να «στήσει» αθλητικά προγράμματα, να ελέγχει το χώρο, να καθαρίζει τις τουαλέτες ίσως και να τις οργανώσει και να λειτουργούν ως δημόσιες, να …

    Μερικά πράγματα, κύριε Δήμαρχε, δε χρειάζονται χρήματα για να γίνουν. Χρειάζεται κοινή λογική, βούληση, ευαισθησία, οργάνωση. Δυστυχώς τη νεολαία αυτού του τόπου δεν την έχετε, καθώς φαίνεται, στις προτεραιότητές σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου